Cum să pui coarda pe un arc recurve sau tradițional

Încordarea arcului este o abilitate fundamentală a tirului cu arcul recurve sau tradițional. Dacă arcul dumneavoastră poate fi demontat pentru depozitare, trebuie mai întâi să-i scoateți coarda. Nu vă faceți griji. Magazinul dvs. local de tir cu arcul vă poate învăța cum să scoateți și să reatașați în siguranță coarda arcului fără a deteriora nimic. Dacă sunteți mai degrabă o persoană care este autodidact, lăsați pașii de mai jos să vă fie ghid.

Încordarea și desacordarea arcului sunt abilități de bază, dar necesită o unealtă specializată numită „bowstringer„. Acest dispozitiv îi ajută pe arcași să realizeze aceste sarcini în siguranță și cu ușurință. Puteți folosi și alte metode, dar un bow-stringer este cea mai sigură și singura metodă pe care o recomandă producătorii de arcuri. Magazinele de tir cu arcul vă pot ajuta să selectați cel mai bun bow-stringer pentru arcul dumneavoastră și vă pot învăța cum să îl folosiți.

Bow-stringerul vine în mai multe modele, dar toate funcționează la fel. Adică îi ajută pe arcași să își flexeze arcul, ceea ce facilitează glisarea corzii în poziție.

PASUL 1: PREGĂTIȚI ARCUL

Dacă aveți un arc din trei părți – două brațe și o crosă, instalați brațele acestuia conform instrucțiunilor producătorului. Consultați un magazin de tir cu arcul dacă aveți nevoie de ajutor. Apoi, localizați bucla de sus a corzii, care este mai mare decât cea de jos. Glisați bucla de sus pe brațul superior. Apoi, plasați bucla inferioară în canelurile pentru coardă de pe brațul superior. Veți vedea canelurile pentru coardă în apropierea vârfului fiecărui membru. Aceste caneluri distinctive țin coarda arcului.

PASUL 2: PUNEȚI BOWSTRINGERUL PE ARC


Ca și în cazul corzii, atașați bowstringerul începând cu membrul superior. Așezați capătul „șa” al arcului peste braț, chiar în spatele buclei coardei. Capătul „șa” este plat, astfel încât să se așeze plat pe braț.

În continuare, plasați bine capătul de tip cupă peste vârful membrului inferior. Capătul „cupă” este închis pentru a ține în siguranță vârful arcului. Arcul dumneavoastră este acum gata pentru a fi încordat.

PASUL 3: PUNEȚI COARDA PE ARC

Pășește pe bowstringer cu ambele picioare, la o distanță de aproximativ o lățime de umăr. Țineți arcul de mâner și trageți drept în sus pentru a-i îndoi membrele. Strânsoarea arcului susține greutatea de tragere a arcului în timp ce glisați bucla superioară a corzii în canelurile din vârful membrelor.

Acest pas poate părea descurajant pentru începători. De unde știi dacă flexezi arcul suficient de mult? Sunteți sigur că este în regulă să pășiți pe coarda arcului? Vizitați un magazin de tir cu arcul sau un club specializat. Aceștia vă vor arăta cum să vă încordați arcul în mod sigur și corect.

PASUL 4: VERIFICAȚI ARCUL

Odată ce bucla de sus a corzii este fixată, scoateți bowstringerul. Întoarceți arcul astfel încât brațele să fie orientate în direcția opusă față de dumneavoastră. Aceasta este aceeași poziție pe care o veți folosi pentru a trage cu arcul și este o măsură de siguranță. Dacă coarda alunecă de pe o ramură, brațele se vor elibera departe de corpul dumneavoastră.

În cele din urmă, verificați dacă coarda este fixată în ambele caneluri ale coardei. Arcul dvs. este acum încordat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *